Drie tips voor een duurzaam nieuwbouw interieur

In de bouw wordt volop ingezet op duurzaamheid, goede isolatie, zonnepanelen, van het gas af. Het is bij nieuwbouw gelukkig het nieuwe normaal. Waarom dit streven niet doortrekken in je interieur? Ik geef je drie tips voor een duurzaam interieur.   

 

“Er zijn zoveel keuzes te maken wanneer je verhuist naar een nieuw huis..”

Maak een collage

Er zijn zoveel keuzes te maken wanneer je verhuist naar een nieuw huis, dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Beslis welke dingen sowieso terug moeten komen. Misschien heb je al een vloer gekozen, gaat de bank sowieso mee en is je grootste wens dat de kleur blauw terug komt? Zorg dan dat je hier foto’s of stalen van verzamelt. Leg ze bij elkaar en speel met de verhouding. Klaar? Maak een foto of gebruik een collage-app of power point. Dan heb je altijd jouw uitgangspunt bij de hand. Echte stalen werken nog beter. Deze collage vormt het uitgangspunt en alle keuzes die je maakt, mogen aansluiten bij dit palet.

Beken kleur

Ga niet voor alles standaard wit met het idee het later wel over te schilderen! Dat is zonde van de verf, het geld en het milieu. Bij nieuwbouw oogt wit ook al snel wat steriel, dus ook als je wel voor een wit wil gaan, onderzoek welke ondertoon mooi staat. Ingewikkeld? Best wel, toch kom je met testen met behulp van proefpotjes of kleurstalen een heel eind. Lichtinval, de omgeving (groen van bomen of rood van bakstenen), ligging (noord-zuid). Het is allemaal van invloed op hoe je kleur in de praktijk waarneemt. Dus, hoewel schilderen misschien wel de laatste klus is voordat je verhuist, bij de oplevering sta jij al in de aanslag met je testers!

“Juist in nieuwbouw zorgen oudere elementen voor sfeer.”

Het hoeft niet nieuw

Er is zoveel moois tweedehands te vinden. Een persoonlijk interieur kenmerkt zich door unieke combinaties: van bestaand en nieuw, van klassiek en modern en bovenal van dingen waar jij blij van wordt. In een nieuwbouwhuis helpt het enorm goed om sfeer te krijgen als je ook oude elementen toevoegt. Dus kijk eens bij je (groot)ouders op zolder en gebruik Marktplaats.

Kom je er zelf niet uit? Heb je een duwtje in de juiste richting nodig? De jonge ontwerper helpt je graag op weg! Dat kan al vanaf  €150,- met een startsessie bij jou thuis. 

Meer lezen?

Misschien vind je de blog ‘Drie redenen om de tijd te nemen voor de juiste muurkleur‘. ook interessant. 

Dit blog verscheen ook in de Buurtkrant Rijnhuizen “23.